LYD & MUSIKK

Har du ønske om å jobbe profesjonelt med musikk, musikkproduksjon og lyddesign? Mange av våre tidligere elever jobber idag innen film og tv-produksjon, på de store teaterscenene våre og i Norges største firma for Lyd/Lys/Scene.  

Grunnen til dette er at vi her på Romerike gir deg muligheten til å lære hva det vil si å jobbe profesjonelt med musikk, teater, scene og studioproduksjon.

Lyd og Musikk er ei kombinasjonslinje for deg som vil utforske de fleste elementer innenfor lydteknikk, musikkproduksjon og lyddesign.

Her får du prøvd deg på lyddesign til skolens teaterproduksjoner som tekniker/produsentpå store konserter og i skolens topp moderne studio.  

Hele veien vil du også praktisere som musiker.

Linjen har 3 hovedområder, som går parallelt gjennom hele året.  Som elev vil du delta i alle disse aktivitetene, men vil ha mulighet til fordype deg i det du er mest interessert i.

 

1. MUSIKKPRODUKSJON

I løpet av året får du en grundig innføring i lydteknikk. Du vil lære å bruke lydmiksere, mikrofoner, effekt-prosessorer, dynamiske prosessorer både live og i studio.  All opplæring skjer i forbindelse med praktiske prosjekter med konkrete mål.

I lydstudio deltar du i hele prosessen fra opptak via miksing, produksjon og mastering.  Det samme gjelder på konserter, der du gjør alt fra opprigg til gjennomføring, både på små og store scener.

I løpet av året lager hver elev sin egen utgivelse (1-5 låter), som blir utgitt digitalt (på Spotify osv.). Her får man prøvde seg som både låtskriver og produsent, samtidig som man lærer litt om prosessen rundt det å utgi egen musikk.  Her kan du høre noen eksempler på innspillinger elevene har gjort:

 

22. BANDSPILLING OG KONSERTER

Mye av året vil gå med til samspill og bygging av bandet. Bandet vil etter hvert ha mange funksjoner. Linja arrangerer to store konserter i løpet av året.  I tillegg kommer mange mindre konserter og spillejobber. Under konserter jobber du både som lydtekniker og musiker. Skolen har eget øvingsrom med PA og backline.

Her kan du set utdrag fra en av konsertene elevene holdt i 2016/2017:

 

3. LYD OG MUSIKK FOR TEATER

Samarbeid med de andre linjene ved skolen står sentralt. I tillegg til egne konserter med bandet deltar man som musiker og lyddesigner i de andre linjenes teaterforestillinger. I denne sammenhengen vil du være en del av et stort team og jobbe i tett samarbeid med regissør og skuespillere.

I arbeidet med teaterforestillinger vil du arbeide både med lydkulisser/effekter og musikk. Du vil fungere både som lydtekniker og musiker. I noen tilfeller kan du også komponere egen musikk til forestillinger.

Du bør helst spille et instrument og ha interesse for lyd, enten for studio eller scene, men gjerne begge deler.

 

FASILITETER:

Studioutstyr: Lydstudioet har et stort og et mindre innspillingsrom og 2 stk. kontrollrom med kraftige Mac Pro maskiner. I tillegg har vi et mindre prosjektstudio med i iMac, lydkort og monitorer. Vi har også 3 stk. mac pro laptoper med lydkort.

Programvare: Logic Pro X (studioinnspilling/mixing), Ableton Live 9 Suite (elektronisk musikk/beats/ DJing), Main Stage mm.

Lydkort: RME Fireface UFX og UCX, Octamic II, Focurite ISA 828, RME MADIface XT.

Lytting: Genelec og Eve audio monitorer

Mikrofoner: Neumann, AKG, Shure, Sennheiser

Midi-keyboards, div. backline og 2 stk. trommesett.

 

Vi har 3 scener som er utstyrt med:

JBL PA-anlegg med 64-kanals digital Soundkraft Vi3000, MH3, Soundcraft Vi1.
Eget øvingsrom (BUA - 73 m2) som er fullt utstyrt med trommer, backline og PA, samt keyboards og orgel.
Som elev får du egen nøkkel til studio og BUA slik at du kan jobbe både tidlig og sent.