LYSDESIGN

Vi lager lys til teateroppsetninger, bandkonserter og musikaler. Vi starter fra bunnen med praktisk rettet opplæring, ingen forkunnskaper nødvendig. Interesse er tilstrekkelig. Vi har godt med teknisk utstyr til 3 forskjellige scener. Flere vanlige og uvanlige lysbord slik som Ma2-Light, Cobalt, Prego og Pearl for å nevne noen.

Du skaper rom, stemning, kulde og varme. Du bruker datateknologiens verktøy som hjelpemiddel, eller styrer det hele med manuell følsomhet.

Som lyselev vil du få store og spennende utfordringer. Allerede første uka er du med og lyssetter hele skolen utendørs.  Etter hvert som dine kunnskaper øker, vil du få ansvar for "dine" forestillinger, og kan bruke dine kreative evner og farge-/formsans når du som lysdesigner tar valg som blir avgjørende og viktige for forestillingen. 

Første fase (grunntreningsperioden) vil være en praktisk introduksjonsfase, hvor du bl.a. vil lære om: 

  • lysets funksjon i teateret, hvordan lyset kan være med på å fortelle en historie 
  • teknikk og elektronikk 
  • praktisk bruk av utstyr

Etter hvert står samarbeid med de andre teaterlinjene ved skolen sentralt.

Da jobber linjen mot teaterforestillinger og konserter, og du vil designe lys etter egne ideer eller gitte rammer. Du vil da samarbeide tett med regissør, scenografi- og kostymelinja, og du vil lære mye om hvordan alle teatrets elementer er gjensidig avhengig av hverandre.

Du vil lese manus, lytte til musikken som skal brukes og ha samtaler med regissør. Slik går du inn i stykkene og danner deg ideer om hvordan lyset skal designes.

Du vil rigge, prøve og feile, alt under veiledning av vår meget erfarne lyslærer.

På lysdesignlinja får du muligheten til å samarbeide nært med andre kreative mennesker. 

Veien videre: Flere av våre tidligere elever jobber nå i teatre og kulturhus over hele landet. Noen velger å dyrke faget som en hyggelig hobby, og andre velger å utdanne seg videre i Norge eller utlandet.