Back to All Events

JULEFORESTILLINGENE 2017


Blå_Planet_A3.jpg

DEN BLÅ PLANETEN

En familieforestilling av Andri Snær Magnason
Regi: Roy Lie Jonassen

På en blå planet ute i verdensrommet bor det ingen voksne, bare barn. De leker når de vil og sover når de vil. En dag lander det en mystisk mann på planeten, og han lærer barna hvordan de kan fly ved å samle støvet fra sommerfuglenes vinger. Dette støvet virket bare når sola er oppe, derfor sørger mannen for å feste sola fast på himmelen slik at det alltid er dag. En dag flyr to av barna litt for høyt og kommer ut av kurs. De lander på den andre siden og der lever barn i konstant mørke fordi sola er blitt borte. I mørket på den andre siden av planeten begynner nå et farefullt eventyr hvor vennskap og oppfinnsomhet blir satt på prøve. Vil de to barna noen gang klare å komme seg hjem igjen, og vil barna på den andre siden være villige til å dele på sola? Er det riktig at noen må ha det vondt for at andre skal kunne ha det gøy? Eller er det mulig å dele på godene?

Den blå planeten inneholder alle kjennetegn til å bli en klassiker. Den har allerede vært spilt i Reykjavik, London, Berlin, Toronto og flere andre steder.

Vi synes det er stas å være først ute med forestillingen i Norge.

Premiere i Teaterlåven torsdag 7. desember kl. 18.30
Målgruppe: Grunnskolen og oppover. Varer 1 t 20 min.
Spiller også: Kl.18.30: 8., 9., 10.,12. og 14. desember.

 

 
julekonsert.jpg

Tolvskillingen - HIP-HOP versjonen

Veldig fritt etter Bertolt Brecht / John Gay
Regi: Kjetil Lilleaas

Hovedpersonen i Tolvskillingsoperaen er Mackie Kniven. Han er tjuv, hallik og går ikke av veien for drap om det er nødvendig. Opprinnelig holder han til i Londons underverden, men i vår versjon er han blitt rapper.

Han har et bein i de lovløse delene av amerikanske storbyer, men også et i fredelige Norge. Han blir kjæreste med datteren til Peachum som er sjefen for alle tiggere i London. Hos oss hersker Peachum over alt svart arbeid utført av EØS-borgere. Regler for lønns- og arbeidsvilkår spiller en underordnet rolle i forhold til begjæret etter rask profitt. Dette er mulig, fordi i dette samfunnet er det flere enn Eirik Jensen som er korrupte! Men vi er i Norge, så alt går bra til slutt. Dessuten blir det mye spenstig hip hop å glede seg over.

Premiere i Storsalen lørdag 9. des. kl. 18.30
Målgruppe: Ungdomsskolene og vgs. Varer: 1 t 20 min.
Spiller også: kl. 18.30: 10., 11., 13., 14. og 15. desember.

 
Plakat T Tore Jul på Romerike 2017.png

Jul på Romerike

Regi: Tore Østvang

I en travel førjulstid ønsker vi å lage en vakker, liten juleforestilling, til ære for det lille barnet, født i en stall, for 2000 år siden. Vi vil synge de fineste julesangene vi kjenner, og vi vil fortelle noen historier som maner til ettertanke, kanskje også får oss til å felle en tåre eller åpne latterdøra på vidt gap.

Jul på Romerike er en forestilling som passer alle aldre, og selvfølgelig spilles den i Stallen.

Premiere i Stallen onsdag 6. desember kl. 18.00.
Varer: 1 t og 30 min.
Spilles også: Kl. 18.00: 7. 8. 9. 10. og 11. desember.

 

SKOLEFORESTILLINGER PÅ DAGTID
–ETTER AVTALE.

tlf. 63 97 09 10 (kl. 0830-1530) / post@romerike.fhs.no 

 
Later Event: March 10
En umulig gutt