Back to All Events

Røverne av Friedrich Schiller


Regi: Roy Lie Jonassen

To brødre, Karl og Franz, står sentralt i historien til Røverne. Karl er engasjert og livsglad. Han er morens yndling. På universitetet blir han en del av en opprørsgruppe, og før han vet ordet av det har han blitt leder for en gjeng røvere/opprørere som i «opprørets ånd» plyndrer og dreper. Franz, degenert og skruppelløs, uten samvittighet, dreper sin mor for å få tak i familieformuen og Amalia, Karls forlovede. Begge guttene rettferdiggjør sine handlinger ut i fra ideen frihet gir den sterkeste rett til å handle. Men hva er frihet? Helliger målet midlene?

Forestillingen passer godt for ungdomsskole og videregående.

 

Premiere i Storsalen, onsdag 27. mars kl. 19.00.

Spiller: 30. mars, 2., 5. og 7. april kl. 19.00.

Skoleforestillinger kl. 10.00 etter avtale i uke 14.

Varer: ca. 1 t 30 min.

røverne OK.jpg