Back to All Events

Maria Stuart av Friedrich Schiller


Regi: Roy Lie Jonassen

 

Mariastuart OK.jpg

Vi er på slutten av 1500 tallet. Og vi er nå. Vi møter to historiske dronninger. Vi kunne like godt møtt to statsministre/presidenter av i dag. Kampen om makten er lik. I Maria Stuart kjemper Elisabeth 1. og Maria Stuart om Englands trone. Elisabeth er streng, pliktoppfyllende, ugift og barnløs. Maria er spontan, forførerisk, har vært gift to ganger og har barn. Elisabeth har makten, men det store spørsmålet er hva som er best for henne: en levende eller en død Maria?

Handlingen i Schillers skuespill fokuserer på de siste 24 timene av Maria Stuarts liv. Hun er dømt til døden for landsforræderi, men kjemper til det siste med alle midler for å overleve. Hennes kusine, Elisabeth 1, må underskrive dødsdommen for at den skal tre i kraft. Blant Elisabets krets av rådgivere er det stor uenighet om Maris Stuarts skjebne, og Elisabeth vegrer seg for å underskrive dødsdommen. De politiske konsekvensene av en slik handling er helt uforutsigbar, for ikke å si farlig. I løpet av dette siste levedøgnet til Maria Stuart presenterer Schiller en spennende og forferdelig historie om makt, maktmisbruk, ansvarsfraskrivelse, svik og skruppelløshet. En historie som er skremmende lik vår egen virkelighet.

Handlingen drives fram av kjærlighet, sjalusi, politikk og religion og viser oss hvor skruppelløs man må være for å overleve i det politiske spillet.

Forestillingen passer godt for elever i videregående.

 

Premiere i Storsalen, fredag 29. mars kl. 19.00.

Spiller: 31. mars, 1., 4. og 6. april kl. 19.00.

Skoleforestillinger kl. 10.00 etter avtale i uke 14.

Varer: ca. 1 t 30 min.

Earlier Event: March 27
Røverne av Friedrich Schiller
Later Event: March 30
Little shop of horrors