Back to All Events

Vårens forestillinger 2019 - les mer under plakatene


Velkommen til Romerike Folkehøgskole og vårens forestillinger 2019!

 

Maria Stuart av Friedrich Schiller

Regi: Roy Lie Jonassen

Vi er på slutten av 1500 tallet. Og vi er nå. Vi møter to historiske dronninger. Vi kunne like godt møtt to statsministre/presidenter av i dag. Kampen om makten er lik. I Maria Stuart kjemper Elisabeth 1. og Maria Stuart om Englands trone. Elisabeth er streng, pliktoppfyllende, ugift og barnløs. Maria er spontan, forførerisk, har vært gift to ganger og har barn. Elisabeth har makten, men det store spørsmålet er hva som er best for henne: en levende eller en død Maria? Handlingen drives fram av kjærlighet, sjalusi, politikk og religion og viser oss hvor skruppelløs man må være for å overleve i det politiske spillet.

Forestillingen passer godt for elever i videregående.

 

Premiere i Storsalen, fredag 29. mars kl. 19.00.

Spiller: 31. mars, 1., 4. og 6. april kl. 19.00.

Skoleforestillinger kl. 10.00 etter avtale i uke 14.

Varer: ca. 1 t 20 min.

 

Røverne av Friedrich Schiller

Regi: Roy Lie Jonassen

To brødre, Karl og Franz, står sentralt i historien til Røverne. Karl er engasjert og livsglad. Han er morens yndling. På universitetet blir han en del av en opprørsgruppe, og før han vet ordet av det har han blitt leder for en gjeng røvere/opprørere som i «opprørets ånd» plyndrer og dreper. Franz, degenert og skruppelløs, uten samvittighet, dreper sin mor for å få tak i familieformuen og Amalia, Karls forlovede. Begge guttene rettferdiggjør sine handlinger ut i fra ideen frihet gir den sterkeste rett til å handle. Men hva er frihet? Helliger målet midlene?

Forestillingen passer godt for ungdomsskole og videregående.

Premiere i Storsalen, onsdag 27. mars kl. 19.00.

Spiller: 30. mars, 2., 5. og 7. april kl. 19.00.

Skoleforestillinger kl. 10.00 etter avtale i uke 14.

Varer: ca. 1 t 20 min.

 

En folkefiende fritt etter Henrik Ibsen

Regi: Kjetil Lilleaas

Ibsen skrev En folkefiende i 1882. I 1879 og 1881 kom Et dukkehjem og Gjengangere.

Begge stykkene provoserte kraftig. I En folkefiende spør Ibsen rett ut om ikke sannheten må velges for enhver pris. Dette er en evig aktuell problemstilling. Stykket handler konkret om et samfunn som ønsker å tjene penger på noe som viser seg å være skadelig. I byen hvor handlingen finner sted har de bygget et kurbad, men ved nærmere undersøkelser avsløres at vanntilførselen dit er forurenset! Her er det en direkte parallell til norsk oljepolitikk. Å brenne olje ødelegger miljøet, men vi må gjøre det, for den norske velferdsstaten er tross alt viktigst.

I vår forestilling blander vi deler av Ibsens tekst med egne påfunn inspirert av forholdene i vår samtid. Her inngår både sang og dans, slik at sluttresultatet blir underholdning med mening.

Premiere i Stallen torsdag 28. mars kl. 19.00.

Spiller: 29., 30. og 31. Mars og 4. og 6. april kl. 19.00

Skoleforestillinger spiller kl. 10.00 etter avtale i uke 14.

 

Little shop of horrors

Regi: Espen Bråten Kristoffersen

Koreografi: Lena G. Nesbakken

Orkester: Steinar Amundsen

Little Shop of Horrors er en skrekkmusikal som både barn, ungdom og voksne fryder seg stort over. Den har en fantastisk handling, herlige rollekarakterer og vidunderlige sanger, og representerer amerikansk musikalhåndtverk på sitt aller beste. Opphavsmennene, Alan Menken og Howard Ashman, fikk sitt store gjennombrudd med denne musikalen og er senere kjent fra suksesser som Skjønnheten og Udyret, Aladdin, Den lille Havfruen og mange flere!

Handlingen i Little Shop of Horrors er frydefullt grusom: Vi møter Seymour Krelbourn, en nerd som jobber i en blomsterbutikk og som er opptatt av sjeldne planter. Han inngår en avtale med en liten søt plante for å vinne jenta han elsker. Men den merkelige planten trenger imidlertid blod for å overleve.

Det er duket for en real musikalfest med denne Broadway-klassikeren som har tatt hele verden med storm, og nå er den endelig på Jessheim!  

Premiere i Teaterlåven lørdag 30. mars kl. 18.30.

Spiller: 31. mars, 3., 5., 6. og 7. april kl. 18.30.

Skoleforestillinger spiller kl. 10.30 etter avtale i uke 14.

 

Skoleforestillingene kl. 10.00/10.30 spilles kun de dagene det er reservert billetter fra skolene.  Vi tilbyr skoleforestillingene gratis denne våren!

Kveldsforestillingene: Billetter kr 100,-.

Ta kontakt for reservering av billetter på  post@romerike.fhs.no  eller

telefon 63970910 (0900-1500).   

Earlier Event: February 8
Steinar går amok - rock & roll konsert
Later Event: March 27
Røverne av Friedrich Schiller