SCENOGRAFI

Scenografi er et spennende og sammensatt fag. Scenografen er billedkunstner, skulptør, arkitekt, oppfinner og håndtverker, en magiker som har blikk for hvordan man med ulike materialer kan skape illusjoner om en virkelig eller fantasiverden på scenen. 

Scenebildet er en viktig del av en konsert eller teaterforestilling, og som scenograf vil du få boltre deg med å lage små og store scenedekorasjoner. 

I første fase (grunntreningsperioden) jobber klassen med material- og håndtverkkunnskap. 

Du vil bl.a. lære:

  • hvordan du lager en teknisk og kunstneriske tegning av scene 
  • å bygge en modell 
  • ulike malings- og patineringsteknikker 
  • om overflatestrukturer, trevirke, tekstiler og "juksematerialer" 
  • byggeteknikker mm

Etter hvert står samarbeid med de andre teaterlinjene ved skolen sentralt. Da jobber linjen mot teaterforestillinger, og du vil i gruppe eller alene designe dekorasjoner og elementer etter egne ideer eller gitte rammer. Du vil samarbeide tett med regissør, skuespiller, lys, kostyme og teatersminke, og du vil lære mye om hvordan alle teatrets elementer er gjensidig avhengig av hverandre. Du vil snekre og male, lime og spraye. Du blir tusenkunstneren som finner praktiske og funksjonelle løsninger der utfordringene står i kø!

Klassen har eget verksted med mye utstyr. Ofte kommer elever fra de andre linjene innom for å drøfte en ide eller få hjelp til et praktisk problem. Etterhvert kan du veilede, og du blir en ressurs også for andre. 

Velkommen til landets eneste folkehøgskole med egen scenografilinje! 

Veien videre: Modellbygging kan være god trening til arkitektstudiet.

Tidligere elever fra oss har videreutdannet seg i scenografi ved Akademi for scenekunst i Fredrikstad og på LIPA i Liverpool, linjen "BA (Hons) Theatre and Performance Design", - les mer www.lipa.ac.uk